Historisk Riffel

Regler for historiske langdistancegeværer/rifler i DGI

hr

Den 1. april 2014 kom der ændringer i Skyttebogen, og fra den dato blev det muligt at registrere historiske langdistancegeværer/rifler hos SKV i Vingsted.

Foreninger, som er medlem af DGI Skydning kan få godkendt følgende våben: Sauer str. 200, Riffel model 58/69, Gevær m/63, Gevær m/52, Gevær m/51, Gevær m/53(17), geværer/rifler med modelår til og med 1950, samt sortkrudtsriffel Remington m/67.

Nu kan der indsendes en SKV‐ansøgning på ovenstående våben til SKV i Vingsted.

Til intern brug i SKV blev der lavet en positivliste, så er foreningen i tvivl om, hvor vidt et bestemt våben kan godkendes, er den altid velkommen til at sende en mail til SKV og oplyse fabrikat, model, kaliber, ladesystem, modelår og evt. vedlægge et billede af våbnet.

Når der ansøges om våbenpåtegning til et våben, der oprindeligt er produceret med et halvautomatisk ladesystem, skal der vedlægges en bøssemagererklæring på, at våbnet er ombygget til et repetervåben.

Det er skyttens ansvar, at våbnet overholder Skyttebogens bestemmelser.

Bemærk venligst, at der ingen ændringer skete for salonrifler, og at det fortsat ikke er muligt at få registreret et frivåben hos DGI Skydning. Det betyder, at våben med snelle, håndstøtte og/eller armkrog med en kolbekappe over 50 mm for medlemsforeninger under DGI Skydning fortsat ikke kan registreres i SKV ‐ med mindre foreningen også er medlem hos Dansk Skytte Union (DSU) eller DFIF.

Eksempel på et frivåben kunne være:

fri våben

Kilde DGI : Skrevet og tilrettet af ALB 27/03 2014